– Idag vill vi ha varan levererad till vår dörr samma dag som vi lägger beställningen. Kundkraven höjs och för att kunna möta dessa måste företagen automatisera, det räcker inte med att anställa 200 personer till. Det är den servicegraden som efterfrågas. Har man kunnat lösa det i England och USA måste man kunna lösa det i Sverige, menar Björn Karlsson, vd på Weland Lagersystem.

Den största utmaningen idag är att implementationen skjuts så långt fram i tiden att det i slutändan blir panik.

– Vi har kunder som har ökat sin försäljning med 200 till 300 procent under en säsong, det är svårt för dem att hitta ett tidsstopp för att hinna installera, lära upp personal och flytta gods.

Weland Lagersystem har korta leveranstider. Implementeringen av hissautomater sker på bara några dagar.

– Utveckling, produktion och utbildning sker i våra två fabriker i Gislaved. I och med att vi gör allting på egen hand går det snabbt att ta fram nya produkter.

 

Erbjuder speciallösningar

Weland Lagersystem jobbar med lagerlösningar på höjden. Det som skiljer de från konkurrenterna är att de erbjuder kundanpassade lösningar.

– Vi anpassar hissautomaterna efter företagens förutsättningar. På så sätt optimerar vi kundernas lager och godset kan hanteras på ett rationellt och säkert sätt. Våra produkter håller även en hög kvalitet. Vi har jobbat med detta sedan 1999 och vi har fortfarande inte rivit någon maskin för att den har blivit utsliten.

Företaget växer på många marknader och länder och nu vill de bredda sitt sortiment.

– Inom en mycket snar framtid kommer vi att kunna erbjuda en ny maskintyp som kommer att vara hel-automatiserad. Så håll utkik på vår hemsida!