Betydelsen av att ha en klok och erfaren person vid sin sida när man formas som yrkesmänniska och blivande chef kan inte överskattas.

Detta har Bo Wigstrand tagit fasta på och skapat Sveriges största digitala mötesplats för mentorer. På Mentorerna.se kan entreprenörer, medarbetare och företag söka efter en mentor eller få personlig hjälp att matcha ihop sina behov med rätt mentor.

 

Ett bollplank för diskussioner 

Mentorerna.se har flera samarbetspartners, ett exempel är fackföreningen Unionen som erbjuder sina 640 000 medlemmar mentorer som karriärstöd. Headhunting-företaget Badenoch & Clark, som ingår i Adecco Group, är en annan partner som erbjuder mentorskap för att säkerställa att den nyrekryterade chefen får en bra start.

"Att ha en egen mentor har blivit vanligare."

Att ha en egen mentor har blivit vanligare. Det kan bero på de nya kraven som samhället och arbetet ställer på oss människor, som hög tillgänglighet, professionalism och stresstålighet. Vi har behov av ett bollplank för att diskutera konflikter på arbetet, hantera den egna yrkesrollen, bolla sin personliga utveckling eller andra frågor som vi har svårt att reda ut själva.

– Att få tillgång till en professionell och yrkeskunnig mentor är ovärderlig. Ibland löser man frågorna vid ett enda mentormöte, men ofta använder man en mentor under lägre tid. Första mentormötet är kostnadsfritt och enklast bokar man det via Mentorerna.se, förklarar VD Bo Wigstrand.