Deras erbjudanden om nya typer av både lång- och korttidsboenden underlättar för både företaget och medarbetaren. För medarbetaren innebär det en möjlighet att kunna känna sig hemma även när man är borta.

"Ska man bo borta en längre period vill man hitta en vardagslunk"

– Att bo på hotell ett par nätter kan ju vara skönt. Men ska man bo borta en längre period vill man hitta en vardagslunk och kunna gå runt i mysbrallorna utan att fundera på vem man stöter ihop med på frukosten. Det blir viktigt att kunna stänga dörren om sig och kunna få vara i fred, förklarar Mats-Erik Lidström, chef för Forenom Sverige.

För företaget som ska skicka iväg sin medarbetare underlättar Forenom genom att kunna erbjuda boenden i princip var som helst i landet, inte bara där det finns hotell eller lägenhetshotell.

– Vi är lite av en blandning mellan Airbnb och traditionella hotell. Vi ger samma flexibilitet som Airbnb men tar samma ansvar som en hotellaktör, kollar upp boendena i förväg, städar dem efteråt och finns tillgängliga vid behov under tiden. En annan skillnad från Airbnb är att vår huvudsakliga målgrupp är företag och affärsresenärer.

 

Kök. Foto: Forenom/StayAt Stockholm

 

En ny trend för boende borta

Att behovet är stort av nya former av boenden för affärsresenärer blir allt tydligare. Det är många etablerade hotellaktörer som nu i rask takt utvecklar ”longtime stay”- koncept.

"Världen krymper tack vare bland annat snabbare resor"

– När världen krymper tack vare både snabbare resor, mer globala utbyten mellan företag och projektuppdrag på andra orter, så öppnas samtidigt nya möjligheter inom områden som boenden utanför hemmet. Och det gäller att hänga med i svängarna och proaktivt erbjuda nya vägar.

Och en aktör som förstått det och satsar kraftfullt är Forenom. De har exempelvis precis köpt upp StayAt HotelApart AB, som är Sveriges ledande lägenhetshotellkedja med hög gästnöjdhet och starka kundrelationer.

– Förvärvet stärker vår position som nordisk marknadsledare på boenden åt företagskunder och stärker möjligheten för oss att kunna växa i Sverige genom att locka ännu fler gäster, förklarar Mats-Erik Lidström.

Han har själv en bakgrund inom den traditionella hotellbranschen, bland annat 12 år som driftdirektör för Clarion Hotel i Sverige, men ser nu stora möjligheter i detta nya koncept.

– Det var en mycket spännande resa att få vara med och bygga upp Clarions varumärke. Vi började med ett par hotell och när jag lämnade hade vi över 15. Nu ser jag fram emot att få göra en liknande resa med Forenom och få vara med och utveckla ett helt nytt sätt att se på boenden för företag och affärsresenärer.

 

Utsikt. Foto: Forenom/StayAt

 

Ett smörjmedel på bostads- och arbetsmarknaden

Forenom är idag Nordens ledande förmedlare av boendelösningar för företag och målsättningen är att till 2020 ha blivit norra Europas största. Deras koncept bygger på att kunna hitta lämpliga boenden varhelst kunden än ska åka, och de ansvarar för att leta reda på det.

"På större orter hyr vi in oss i lägenhetshotell"

– På större orter hyr vi in oss i lägenhetshotell för att försäkra oss om att alltid kunna erbjuda boenden snabbt. Men på mindre orter handlar det mer om att genom kontakter hitta exempelvis en privat lägenhet som vi kan hyra under en period.

Och det är på det sättet de även avlastar företaget som skickar ut medarbetare på uppdrag under längre tidsperioder.

– Chefen behöver inte själv ta ansvar för att medarbetaren faktiskt har någonstans att bo, de bara ringer oss så fixar vi det. Och vi tar även hand om all administration runt det hela.

De jobbar idag mycket med bland annat IT-sektorn men även med forskningsintensiva företag och konsultföretag som har rörliga medarbetare. Och inte minst innebär Forenoms lösningar för tillfällig arbetskraft från andra delar av landet eller världen att bostadsbristen inte försvårar företags möjlighet att rekrytera.

– Genom att vi hjälper företag och deras anställda att hitta boenden för kortare och längre perioder så innebär det att vi även fungerar som ett smörjmedel både på bostads- och arbetsmarknaden, avslutar Mats-Erik Lidström.