Affärsnätverket Styrelsebalans ska tillsammans med Danske Bank lyfta Sverige genom att se till att svenska företags styrelseledamöter har rätt utbildning. För att lyckas med företagsutveckling i en värld som förändras allt snabbare så krävs ett tydligt och professionellt styrelsearbete.

– En styrelse ska fungera som ett bollplank, men även som en djävulens advokat. En bra styrelse kommer med olika synvinklar och vet hur man ställer obekväma frågor. Det ställer krav på olika bakgrund och kompetenser. Våra utbildningar ger en bra grund för hur ett effektivt styrelsearbete ska bedrivas, säger Lena Gustafsson, vd på Styrelsebalans.

 

Brinner för att hjälpa till

Christel Marie Edvardsen på Danske Bank ser samarbetet med Styrelsebalans som en möjlighet att hjälpa kunderna att bli mer lönsamma och att ta nästa steg i tillväxtresan.

– Vi brinner för att hjälpa våra kunder att bli ännu bättre och våra kunder utgör tillsammans en stor del av Sveriges tillväxt och framtid så det är klart att det är en viktig fråga. Styrelsearbetet är otroligt viktigt och en bra eller dålig styrelse kan vara avgörande för om ett företag som lyckas eller inte.