Där den äldre skolan styrde med hela handen så har den moderna ledaren blivit den inspirerande och kommunikativa frontfiguren som alla ska tycka om och som accepterar medarbetarnas egenheter och ger dem frihet.

Hur mäts ditt arbete?Niko

Jag ser samtidigt en stor förändring i synen på arbete och hur arbetet mäts och värdesätts. Tidigare var det fokus på att infinna sig fysiskt på arbetsplatsen och när någon arbetade över var det en duktig och ambitiös medarbetare. Nu ser ledaren mer på vad varje medarbetare presterar än hur många timmar de befinner sig på arbetsplatsen. En medarbetare som alltid arbetar över kan behöva hjälp med att prioritera arbetsuppgifter.

Lär av andra

Jag glömmer aldrig första gången jag deltog på ett Brian Tracy seminarium. Efter föreläsningen gick jag hem med över tio praktiska tips jag kunde applicerade direkt till mitt arbete. Jag hade verktygen till att bli mer framgångsrik i mitt arbete utan att behöva arbeta kvällar och kunde därmed ha mer tid till familj och mina fritidsintressen.

Lösningarna till de flesta problemen är redan lösta av någon annan, så det du behöver göra är att hitta boken eller gå på seminariet. Genom detta sparar du både tid och kraft som du kan lägga på annat.

Digitaliseringen är årets tema

Mitt tips till dig som ledare är att delta på Stora Ledarskapsdagen, Sveriges ledande och största ledarskapsevent. Årligen samlar vi de mest intressanta talarna som inom ledarskap för att ge inspiration och praktiska verktyg för att bli en bättre ledare. Årets tema är just digitaliseringen och hur du anpassar ditt ledarskap och blir en bättre ledare. Vi ses väl den 24 november på Berns?

Tips

  1. Satsa på dig själv och din utveckling.
  2. Gå på seminarier, läs böcker och nätverka.
  3. Ta hand om din hälsa och utmana dig själv varje dag.
  4. Hitta motionsformer som du tycker om och våga prova nya saker.
  5. Ha roligt! Du tillbringar mer tid på ditt arbete än med din familj och vänner – varför inte ha roligt under tiden?