Mathias Bredin De kommer inte heller att fråga två gånger om möjligheten att gå någon annanstans dyker upp. Och det gör den nästan alltid.

Drömmen är att kunna vara ledig samtidigt som man har koll på försäljningen, hanterar logistiken och kontrollerar varuförsörjningen. För många är det bara en dröm men en sak är säker, kunder på en global marknad tar inte ledigt bara för att du gör det. Men med Extend så kan du faktiskt få lite välbehövlig semester.

Idag finns flexibla lösningar byggd på modern logik för realtidshantering av hela supply chain- processen. Genom helt integrerade delar inom order, inköp, lager och transport blir logistikhanteringen enkel och smidig och ger dig därför bättre kontroll på hela kedjan. Det gör det möjligt att tackla händelser när de än uppstår, om fem minuter, om fem timmar eller om fem dagar, allt medan du själv ligger i hängmattan och läser en bra bok.

Koll på sin supply chain

- Många företag sitter fast i gamla statiska supply chain- lösningar som kräver mycket handpåläggning och ständiga kontrollaktiviteter; system som därmed inte snabbt nog kan reagera på förändrad efterfrågan. Det gör att vi själva måste övervaka processerna, istället för att systemet sköter det, säger Mathias Bredin, försäljningschef på Extend.

Det finns stor besparingspotential

Men det är inte endast för att kunna vara ledig som man behöver ha koll på sin supply chain. Det finns stor besparingspotential genom att exempelvis automatisera påfyllnad av lager där systemet automatiskt triggar varubeställningar vid vissa volymer. Och det finns stora vinster att göra genom att analysera leverantörers prestation samt att effektivisera in- och utgående transporter.

Logistik in i finrummet

- Det finns extremt mycket pengar på bordet i effektiv hantering av logistik och distribution vilket konstigt nog inte prioriteras tillräckligt. Vi tror att detta beror på att problemen och besluten i många fall är långt ifrån varandra.

Att logistiken är en viktig faktor både för hur man uppfattar och värderar företag har blivit allt tydligare på senare tid. Förmodligen har vi bara sett början på denna trend, tror Extend som är övertygade om att logistik äntligen ska få komma in i finrummet.

Flexibel plattform

- Som kund förutsätter vi en bra och smidig köpupplevelse och har inte tålamod med bristande leveranskvalitet, oavsett om det är badsäsong i Sverige eller inte. Och känner vi oss inte nöjda så byter vi leverantör blixtsnabbt, säger Mathias Bredin.

Om du vill kunna ta lite välbehövlig semester där du slipper oroa dig för att försäljning och varuförsörjning flyter på när du är borta så är det dags att ta en titt på Extend.se

Extend är en flexibel supply chain management plattform

- Extend är en flexibel supply chain management plattform som hela tiden växer med ditt företag. Eftersom systemet är byggt för en föränderlig värld kan du hela tiden möta nya behov som uppstår. Vi menar att man kan tänka litet för att bygga stort. Och därför njuta av semestern med full koll, avslutar Mathias Bredin.

Foto: Extend