Alla som känner mig vet att jag inte är särskild intresserad av att se fotboll. Men jag låter mig fascinera av kulturen och engagemanget. Ofta använder man också fraser och bilder från fotboll och sport när man talar om företagskultur. Särskilt det att bygga ett lag. Någon man kämpar tillsammans med, vinner och förlorar med.

 

Uppmärksamma alla i laget

På fotbollsplanen är det stjärnorna som hyllas mest. Ytterbacken som tog ett viktigt lopp bakåt för att täcka en yta får sällan rubriker. Som ledare är det viktigt att komma ihåg att alla inte kan vara en Zlatan. Det blir det heller inte ett särskilt bra lag av. Man har ett särskilt ansvar för också att se dom som inte är stjärnor och hålla dem motiverade.

"Jag tror på att bygga en kultur där man ser hela personen"

Jag tror på att bygga en kultur där man ser hela personen. Egenskaper är så mycket mer än vad man får se på ett CV. Anfallaren med galna målsnittet passar kanske inte in i din grupp, medan hon som sitter på bänken i det andra laget är kanske just den som får pusslet att gå ihop.

 

Satsa på era medarbetare

I toppfotbollen är lagbyggning nu styrt av pengar. Lojala spelare finns knappt. Man går från Hammarby till AIK om dom betalar bättre. Här skiljer supportrarna sig från spelarna. Man byter inte en grönvit halsduk med en gulsvart. Det är utopia att begära att dina medarbetare ska bli en fanatisk klack, men hur mycket mer lojal blir inte en medarbetare om han också hejar på sin arbetsplats?

"Utrusta dom på bäst tänkliga sätt för att hantera sina uppgifter"

För att en medarbetare ska vilja sin arbetsplats det bästa, måste också arbetsgivaren vilja det samma åt andra hållet. Det gör man med att utrusta dom på bäst tänkliga sätt för att hantera sina uppgifter. Satsa på upplärning och vidareutbildning. Vill man att vänsteryttern ska bli högerback, måste man drilla den positionen innan man släpper personen till i match.

 

Ge utrymme för alla tankar

Man måste också ge utrymme för ideer och kritik från var enkelt. Är du som ledare inte mottaglig för kritik och osämja, dödar du också kreativitet och potentiella strålande förslag. Ingen är mer kritiska till eget lag än supportrar, men det är för att dom vill att laget ska ha framgång.