Kundernas ökade krav samt konkurrensen från nischbanker och fintech-företag bidrar till att många banker ersätter sina äldre stordatormiljöer med moderna SAP-miljöer med Hana-databaser, där Axians är en ledande aktör avseende drift.

Axians, som tidigare hette Qbranch, erbjuder en infrastruktur byggd på teknik i framkant med en stabil och säker leveransplattform. Lång erfarenhet inom förvaltning och transformering av komplexa IT-miljöer har gjort Axians till en ledande IT-driftspartner för företag med affärskritisk IT. Informationssäkerhet är alltid i fokus, liksom arbetet med omfattande bransch- och regulatoriska krav.

Kundnära arbetssätt

Axians har snabbt vuxit inom bank- och finanssektorn med kunder som bland annat SBAB, Landshypotek och BlueStep Bank.

Vi anpassar våra lösningar utifrån kundernas behov.

– Tidigare hänvisades små och medelstora finansbolag och banker till de stora IT-jättarna när de valde att outsourca sin IT-plattform. Fördelen med att välja oss som IT-driftsleverantör är att våra kunder aldrig riskerar att försvinna i mängden samt att vi är snabbfotade och snabbt anpassar våra lösningar utifrån kundernas behov, säger Staffan Fredriksson, säljchef på Axians.

Effektiv och modern SAP-lösning

Axians levererar idag SAP Hana-drift till bland annat SBAB och Axians ser en omfattande potential bland finansbolag som söker en effektiv och modern SAP-lösning.

Vi baserar allt oftare vår leverans på kundens effektmål och följer kontinuerligt upp kundernas KPI...

– Vi baserar allt oftare vår leverans på kundens effektmål och följer kontinuerligt upp kundernas KPI, vilket innebär att vi jobbar tillsammans med kunden i ett team och får gemensam kännedom varandras verksamheter och utmaningar. En affärsmodell som jag tror kommer att bli allt vanligare framöver, säger Staffan Fredriksson.