– De gamla säkerhetssystemen för kontor med brandlarm, kodlås på dörrar och annat är föråldrat. De bevakar idag ofta en nästan tom arbetsplats medan de anställda är på andra håll, för det mesta utan något riktigt skydd, berättar Andreas Rodman, VD på Global Warning Systems AB (GWS).

GWS Produktion startades 2009 av Lars Lidgren, professor i medicin och som befunnit sig på katastrofplatser och insett att bättre varningssystem skulle kunna rädda liv.

 

Utvecklat en unik lösning

 

Företaget har utvecklat en unik lösning som skapar trygghet för företag och anställda oberoende av var i världen de är. Tjänsten analyserar och bedömer alla allvarliga situationer och varnar omedelbart både dem som befinner sig i närheten av händelsen och deras arbetsgivare.  

Hjälper till med att hitta den bästa vägen ur en situation

– Med hjälp av snabb och korrekt information i ett ofta kaotiskt läge, hjälper vi våra användare att hitta den bästa vägen ur en situation och samtidigt behålla kontakten med sitt företag.

 

Ger en hävstångseffekt

 

Tjänsten kan även läggas in i ett företags reseförsäkring. Nu senast är det den globala försäkringsjätten Chubb som köpt in GWS system och rullar ut det till sina kunder över hela världen.

Eftersom utvecklings- och driftkostnaderna i huvudsak är fasta ger nya licenser en stor hävstångseffekt på affärerna och GWS har på kort tid skaffat sig en världsledande position inom resesäkerhet.