Riding bull-spelet 8 to glory. Foto: Three GatesTillsammans med Professional Bull Riders (PBR) har de utvecklat ”8 to Glory” för smartphones, och sedan juni har de alla rättigheterna till spelet. Utveckling pågår nu för att ta steget till en konsolversion för Playstation och Xbox med lansering under våren 2018.

– Sedan PBR köptes upp av WME-IMG (Endeavor) har utvecklingen verkligen satt fart. Vi har ett licensavtal med dem och de satsar stort, berättar Don Geyer, VD för Three Gates AB.

 

Samarbetet skapar stora möjligheter

 

Three Gates startades 2011 av ett antal erfarna spelutvecklingsveteraner som hade arbetat med en mängd olika projekt, från AAA-spel och storskaliga simuleringar till 3D-visualisering och animerade filmer. Tillsammans har de redan lanserat flera spel för mobiler och i och med samarbetet med Endeavor ser de stora möjligheter framöver.

En stor marknad för Bull Riding-spel är i USA, med ca 70 miljoner fans

– De stora marknaderna för Bull Riding-spel är i USA, med ca 70 miljoner fans, och Brasilien, Australien, Nya Zeeland och andra. Och med tillgång till de marknaderna, vilket vi får tack vare samarbetet med Endeavor, så öppnas stora tillväxtmöjligheter.

Han konstaterar också att samarbetet med WME-IMG, och att de fått licensen, visar på att de har stor potential att utveckla högkvalitativa spel för både mobiler och konsoler.

– Det känns mycket skönt att ha fått ett kvitto på att vi verkligen kan leverera på en hög nivå, avslutar Don Geyer.