Men utvecklingen hann i kapp och sprang förbi dem och genom Wordpress kan idag alla bli sin egen webbutvecklare. Nu följer app-marknaden samma utveckling.

Vi ser ett teknikskifte i branschen

– Vi ser ett teknikskifte i branschen där de specialiserade app-utvecklingsföretagen snart får se sig utkonkurrerade av utvecklingsplattformar där alla kan utveckla sin egen app, berättar Patric Bottne, vd på AppSpotr.

AppSpotr utvecklade tidigt en molnbaserad plattform för app-utveckling och tanken var redan från början att göra den öppen.

– Vi är nu inne i det sista utvecklingssteget och nästa år bjuder vi in tredjepartsleverantörer att erbjuda plug-ins och integrationer med affärssystem till användarna i vår plattform.

 

En spännande utveckling

 

Då är det inte bara möjligt att snabbt, enkelt och kostnadseffektivt utveckla appar i stor volym, utan också att skapa mer unika affärskritiska appar för internt eller externt bruk i ett företag eller en organisation.

– När utvecklingskostnaderna sjunker öppnas det möjligheter för helt nya tjänster och applikationer. Det är en spännande utveckling.

AppSpotr har fått möjligheten att utforska dessa möjligheter på den kinesiska marknaden. Bolaget har tecknat ett avtal med en kinesisk investerare som genom sitt kontaktnät sätter AppSpotr i kontakt med intressanta samarbetspartners.

Normalt sett är Kina otillgängligt för västerländska onlinetjänster.

– Normalt sett är Kina otillgängligt för västerländska onlinetjänster. Så att vi nu har chansen att utforska möjligheterna som vår plattform ger på en så stor och avancerad mobil marknad är unikt.