Det blir möjligt genom att använda resekonton för alla ­typer av resetjänster och det finns betalbolag som ­drivit den ­utvecklingen väldigt långt.

– Vårt koncept med eVouchers innebär att resenären kan betala alla världens hotell, hyra bil vart som helst i världen och åka taxi i hela Norden under sin affärsresa. Ett företag behöver bara ett resekonto och sedan hanterar vårt automatiserade koncept betalningen och redovisningen av den totala resan, förklarar Andreas Brase som är CEO på Travel Clearing.

 

Ny teknik används effektivt

Det utvecklas hela tiden ny teknik som kan användas för att effektivisera reseprocesserna. Syftet med de flesta av dem är att förenkla i det sedan länge existerande ­reseräkningssystemet.

"En ­affärsresenär ta sig från dörr till dörr utan egna utlägg"

– Vi har velat använda den nya tekniken till att helt eliminera en gammal tidskrävande process, den som ­hanterat reseräkningar. Med eVoucher kan en ­affärsresenär ta sig från dörr till dörr utan egna utlägg, och utan att behöva sitta och vänta i taxin på kvittot om flyget snart går eller långa utcheckningsköer på hotellet, allt sköts automatiskt via resekontot.