Den vanligaste betalningsformen för affärsresor går via något som kallas ett Lodge Card eller Business Travel Account (BTA). Dessa typer av betaltjänster gör det möjligt för din resebyrå att debitera kostnaden för exempelvis en flygbokning på ett konto hos utställande bank. Denna bank fakturerar sedan din arbetsgivare för flygbiljetten. Perfekt för resenären, eftersom denna inte personligen behöver täcka kostnaden för flygbiljetten. Men vem tar då de andra kostnaderna? Vem är ansvarig för betalningen av alla övriga kostnader som är kopplade till en tjänsteresa? Så som hotell, marktransport och representation.

Det är du som är. Du har ett personligt ansvar att använda din egen kredit för att täcka dessa kostnader. Även fast du reser för din arbetsgivare är du ensam ansvarig för att betala räkningen. Du har laglig skyldighet att betala de här leverantörerna, ingen annan. Konstigt, eller hur?

 

Så här brukar det låta när man börjar på ett nytt jobb

 

Under din första vecka kommer din nya arbetsgivare att informera dig om att de har ett fördelaktigt samarbete med en kreditkortsleverantör (bank) som ger dig möjlighet att få ett kreditkort gratis! Detta kort är "rekommenderat" för utlägg i tjänsten. "Fyll bara i detta formulär" säger de.

 

Det här är dåligt för dig

 

Genom att acceptera villkoren i formuläret har du personligt ansvar för alla kostnader

Detta formulär är vanligtvis en standardansökan för ett vanligt kreditkort som din arbetsgivare betalar kortavgiften för. Genom att acceptera villkoren i formuläret har du personligt ansvar för alla kostnader som dras på kortet. Det är din kreditlinje som nyttjas och detta kommer att påverka ditt kreditbetyg och därmed din personliga ekonomi!

 

Plånbok med sedlar i

Det personliga betalningsansvaret är sällan någonting din arbetsgivare upplyser dig om. Foto: Mostphotos
 

Risk för osäkerhet

 

Men vad händer om din arbetsgivare inte skulle kunna täcka dina utgifter?

Många av er hävdar säkert nu att man blir ersatt för sina kostnader så länge man har gjort sin reseräkning. Vilket är sant, i teorin, om du arbetar för ett finansiellt stabilt företag behöver du inte vara orolig. Eftersom du vet att din arbetsgivare har medel för att täcka dina utgifter. Men vad händer om din arbetsgivare inte skulle kunna täcka dina utgifter? Enkelt, då är det du som är fast med räkningen.

 

Betalningsvillkor

 

Din arbetsgivare hävdar förmodligen att de har förhandlat fram bra betalningsvillkor, allt från 30 upp till 90 dagar. Det är dock viktigare att utvärdera hur ofta din arbetsgivare ersätter dig för dina utgifter. Standard är vanligtvis månadsvis med din löneutbetalning. Det finns emellertid ofta en tidsfrist från din arbetsgivare kopplad till dessa ersättningsvillkor. Vanligtvis är något som "Utlägg ska senaste anmälas den femte varje månad för att få ersättning den följande månaden". Vad det här innebär är att du riskerar att hamna i kläm mellan förfallodagen från din kreditkortsfaktura och återbetalning från din arbetsgivare! Återigen, vem är fast med räkningen då? Du är.

 

Finns det inte ett annat sätt?

 

Jo, det kallas företagskort. Skillnaden? Arbetsgivaren tar kreditrisken och betalningsansvaret, inte den anställde. Dessa kort var faktiskt ganska vanliga för några år sedan, men de flesta arbetsgivare drog in dem eftersom de har negativ inverkan på arbetsgivarens balansräkning, då de visar en stor kreditpost för arbetsgivaren. Så arbetsgivarna flyttade helt enkelt den kreditrisken till anställda istället. Genialiskt!

Varför ska du använda ditt personliga kapital för att finansiera din arbetsgivares kostnader?

Därför tycker jag att du som anställd ska ifrågasätta detta. Varför ska du använda ditt personliga kapital för att finansiera din arbetsgivares kostnader? Varför är det så allmänt accepterat för just resekostnader? Du skulle förmodligen inte känna dig helt bekväm om din arbetsgivare bad dig köpa en dator och telefon till företaget på ditt kort? Det skulle då vara naturligt att fråga när du skulle få pengarna tillbaka. Så testa, fråga din HR-avdelning om du kan få företagskort istället för ett kort med personligt betalningsansvar!

 

Anton Muhrbeck

https://www.linkedin.com/in/antonmuhrbeck/